A. 16 Hours B. 16.5 Hours
C. 17 Hours
D. 15.5 Hours

Submitted by: Areesha Khan

Arif can Read 39 pages in 30 minutes.
How much time is require to read 1287 pages?
39 page read time = 30 minute
01 page read time=30/39=0.76923 minute
1287 pages read time=0.769*1287=990 minute
990 conversion into hours = 990/60 = 16.5 Hours

Another Simple Explanation:

39 pages for a half hour equals 78 pages per hour and if the book has 1287 pages than 1287 pages divided by 78 pages per hour gives you 16.5.

A. 7
B. 8
C. 9 D. 6
Let P takes x days to complete the work
Then Q takes x/2 days and R takes x/3 days to finish the work
Amount of work P does in 1 day = 1/x
Amount of work Q does in 1 day = 2/x
Amount of work R does in 1 day = 3/x
Amount of work P,Q and R do in 1 day = 1/x + 2/x + 3/x = 1/x (1 + 2 + 3) = 6/x
6/x = 2
=> x = 12
=> Q takes 12/2 days = 6 days to complete the work

Mathematics Mcqs - Maths Mcqs are very important for every test. prepare for NTS, FPSC, PPSC, SPSC, CSS, PMS Test Preparation. and all other testing services. Most of the test syllabus contain Mathematics test portion. Here you will find most important Mathematics Mcqs. here these Mcqs will help you getting good marks in this Section. Here you will find most important Mcqs of Mathematics from Basic to Advance. some of the most important sub categories are: Average, Percentage, Problem on Ages, Time and Distance, HCF and LCM, Logarithms, Discount, Interest, Ratio & Proportion, Decimal Fraction and other.