A. 2.5

B. 2.0

C. 1.75

**D. 1.5**

E. 1.25

Submitted by: **Mansoor Ul Haque**

One moves at 60km/h, so in an hour, he’ll travel 60km

The other moves at 40km/h, so in an hour, he’ll travel 40km

This is towards each other, so, in an hour, we can say that they’ll get 60+40=100km closer.

This means that they get closer at 100km/h

Given that we have the distance of 150km, and the speed of closure at 100kmh, we can now use the equation

S=D/T

Rearrange to find T (times both sides by T)

S x T = D (now divide both sides by S)

T=D/S

Time = 150km divided by 100km/h

**Time = 1.5 hours**

Or one hour and 30 minutes

Answer is 1.25hrs

Assalam-o-Alaikum. I had apply for the post of Bureau of Statistics BPS-17. MCQS or any Special tips that might be help full for my test that’s is going to held on 6th January.

answer will be 7.5 hour

Can u plz give the solution of this question

Solution added now

simple hai agar dono k km dekhe jay to 1 hour me dono 100 km cover kr rahe hain matlb remainig 50 km bach gay to agar 1 hour me 100 km agar kr rhe hain to to 50 km half an hour me honge means total hours 1.5 lage

Bro ye maths hai to yahan pe answers k sath solutiom b hona chahye jese smjh aa sake prove zaruri hai to lehaaza solution b diya hai data k sath. thanks

Solution added now

Why eds portion contains arithmetic?

thanks for pointing it out. it has been moved to maths section

Respected sir,

Sir physics ki koi mcqs book ka naam batayen

Solution?

Suppose time = x hours

Both cars will have same time, but different distances depending upon speed.

So,

(60km/h).x + (40km/h).x = 150

(100 km/hour ).x =150

X= 1.5

Dear I need past ppsc papers of lect physics

If you have plz share me

Will be thankful to you

Simple is one is moving with 60km/hr means

150/60 = 2.5 hr

150/40 = 3.75 the difference between both is 3.75-2.5 = 1.25

Speed = Distance/time

t=d/s

T1=150/60 =2.5

T2=150/40= 3.75

Meeting time=T2-T1

=3.75-2.5

=1.25

Answer =1.25

As they are moving towards each other so their relative velocity will b added

60+40=100km/h

Time= distance/speed = 150/100 = 1.5 sec